About

Att bära QRISTINA´s kläder ger dig en känsla av att alltid vara rätt klädd, oavsett tillfälle på dagen.  Silk for Pleasure and Success all day.

 

QRISTINA´s sidenplagg ska kort och gott passa utmärkt för den aktiva moderna kvinna. De ska vara lätta att kombinera, lätta att bära och lätta att sköta.

 

QRISTINA´s sidenkollektioner kännetecknas av att de har:  

  • en tidlös, hållbar design - som håller i många säsonger.

  • en hög kvalitet - där tygerna är i högklassigt siden. Kläderna tillverkas av en handfull duktiga sömmerskor med stor vana av att sy i siden.

  • en genomtänkt design - med fokus på detaljer, som gör att plagget får ett speciellt uttryck och kan kombineras på olika sätt.

Min bakgrund…,

Kristina Engdahl, grundare av QRISTINA och klädskapare

Idén kring företaget QRISTINA mognade fram efter att jag adopterade min son från Vietnam. Min tidigare bakgrund, innan jag hittade vägen framåt som entreprenör, var däremot en klassisk akademisk inriktning med uppdrag inom ekonomi och organisationsutveckling.

 

När jag besökte Vietnam för första gången, i samband med adoptionen, blev jag mycket förtjust i landet och människorna som bodde där. Jag ville gärna komma tillbaka och lära mig mer om landet. Få en större kunskap om kulturen och skapa en djupare kontakt med människorna där.

 

Jag blev även inspirerad och såg möjligheten att ta tillvara på den färgprakt och det hantverk, som användes i landet. En brinnande lust att utveckla och skapa något väcktes inom mig. Jag ville också väldigt starkt försöka behålla kontakten med det land som min son ursprungligen kommer ifrån.

 

Tyger och sömnad är lite av Vietnams paradgren, där de har en fantastisk kunskap inom sömnad och brodyrarbete i kombination med en stor yrkesstolthet.

 

Företaget QRISTINA har mognat allteftersom och vi försöker hålla vår linje i en bransch som präglas av snabba trender och säsongstänk. Förutsättningar för hur kunder vill köpa produkter ändras och vi tar tillvara och utvecklar nya säljkanaler och exponeringsytor.  

Events showroom, retailers

 

Jag tror att småskalighet ger kvalitet, i såväl tillverkning som i den färdiga produkten.

Trots avståndet till produktionen i Vietnam så finns ändå en självklar närhet genom engagemanget i kläderna, i produktionen, i landet och i kunden.

 

Idag har QRISTINA även produktion i Tallin, för att delvis korta ner avståndet. Det är ett litet familjeföretag som har lång erfarenhet av konfektion med kända märken som kunder.

 

Men kontakten med Vietnam fortsätter, då det är hjärtat i företaget. Det är ursprunget och anledningen till att QRISTINA finns. Det är här idéerna realiseras och tas fram.