About Silk

Varning!!  Blusar och klänningar från QRISTINA kan bli beroendeframkallande.

 

QRISTINA använder nämligen, till alla sina blusar & klänningar, ett underbart skönt elastiskt sidenmaterial.  Det är ett ovanligt tjockt satinsiden med 96% silk och 4 % elastan.

Så har du väl börjat med siden finns det stor risk för att du inte vill ha något annat.

Det är vackert…

Det är formbart..

…och det är otroligt SKÖNT att bära.

 

Att ha siden närmast kroppen gör skillnad i vardagen.

 

Sidenet har fantastiska egenskaper och vi har valt att arbeta enbart med sidenmaterial i våra kollektioner. Siden har nämligen unika positiva egenskaper, vilket gör det till tygmaterialens Rolls Royce.

 

Siden är både miljövänligt och har en naturlig positiv verkan på huden. Sidenplaggen fungerar utmärkt för hudkänsliga och har en temperaturreglerande funktion m.m.

Snabbfakta

  • Siden har unika positiva egenskaper, vilket gör det till tygmaterialens Rolls Royce.

Sidenet är vackert, praktiskt och funktionellt.

Siden är ett naturmaterial och produceras av silkeslarven.

  • Goda hälsofunktioner. Modern vetenskaplig forskning har funnit att silkestyget har välgörande funktioner för huden.  Silke är en typ av proteinfibrer. Det består bl.a. av proteinet fibrion, som innehåller aminosyror och som liknar de aminosyrer som finns i människans hud. Aminosyrorna är fördelaktiga för människokroppen, vilket har då egenskapen att hålla huden fuktig och slät. Siden kallas också för ”den andra huden”

      Bra för hudkänsliga. Silkesfibern är den världens längsta naturfiber, vilket möjliggör otroligt lena och långa silkestrådar. Den långa silkestråden gör att inget sticker ut och skaver. Många med eksem eller känslig hy upplever sidenet

  • Siden andas betydligt bättre än alla andra naturmaterial och konstgjorda syntetfibrer. Silkesfibern är ihålig och kan därför behålla värme och samtidigt transportera bort fukt. Så det finns inget material som är bättre på att hålla oss lagom varma, tack vare den utmärkta temperaturregleringsfunktionen.

  • Siden nyttjar förhållandevis lite vatten vid framställning jmf med bomull, lin och cellulosamaterial. Det är nedbrytningsbart.